XXII Fòrum de l’Energia Sostenible: Emergència climàtica i oportunitats de participació juvenil

Finalitza el cicle de reflexió Participació juvenil en polítiques climàtiques, un projecte innovador impulsat per l’associació Ecoserveis i que va ser seleccionat a la cinquena convocatòria del Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa”.

El proper dijous 18 de febrer a les 18:00 hores finalitza el cicle Participació juvenil en polítiques climàtiques, organitzat per l’associació Ecoserveis i seleccionat com un dels projectes innovadors a la cinquena convocatòria impulsada pel Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa”. La sessió de tancament, “Emergència climàtica i oportunitats de participació juvenil”, es farà en format presencial i dóna continuïtat als Fòrums de l’Energia Sostenible (FES) organitzats anualment per Ecoserveis des de 1992 i que es van veure interromputs l’any passat a causa de la pandèmia.

El cicle s’ha desenvolupat en diferents tallers i conferències des del setembre de 2020 amb l’objectiu d’analitzar els mecanismes per a incloure les demandes de la gent jove en les polítiques locals i establir una guia per a vehicular la protesta i fer-ne propostes que s’integrin de manera permanent a les polítiques climàtiques.

La sessió de colenda tindrà com a escenari el Palau Macaya i serà l’espai on es presentaran els resultats del cicle de reflexió i els models d’estructures necessaris per garantir la sostenibilitat i incorporar estratègies per a la participació juvenil en les polítiques climàtiques.

Durant la jornada hi haurà un debat sobre les organitzacions de joves i exemples d’influència política, a càrrec de Marie-Claire Graf, membre referent al Nord Global de l’organització YOUNGO; Monika Skadborg, membre fundadora del Consell de Joves pel Clima de Dinamarca; Yeelen Perrier, gestor de projectes d’educació en transició energètica i assessor d’informació energètica a ALEC Lió, i Ergi Bregasi, responsable de les organitzacions membres a la Youth Environament Europe (YEE), que faran la seva intervenció de forma virtual, i continuarà amb la presentació de la guia Models d’estructures locals de participació juvenil en polítiques climàtiques, a càrrec de Cristina Bajet, d’Ecoserveis i la facilitadora Clara Giberga.

L’última part de la jornada se centrarà en una taula de debat amb actors de diferents àmbits –privat, públic, societat civil, recerca i comunicació– on hi participaran Cori Calero, periodista ambiental; Anna Montolio, tècnica d’Infància de l’Ajuntament de Barcelona; David B. Calabuig, cap de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat; Guillermo Chirino, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; Ann Desola, presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona; Elena Oliver, membre del grup de joves del Consell de Joves pel Clima de Granollers i Llorenç Witty, membre de Teachers for Future.

L’acte estarà obert al públic amb aforament limitat, seguint les normatives d’higiene i seguretat actuals, i per assistir és imprescindible inscripció prèvia a través d’aquest enllaç. Així mateix, la sessió s’enregistrarà i es podrà consultar al web del Palau Macaya.

Programa