Alba del Campo

Informació

INNOVACIÓ I ACCIÓ PARTICIPATIVA 90%
TRANSICIÓ JUSTA 90%
DRETS ENERGÈTICS 90%
Responsable de projectes com:

Periodista, comunicadora i assessora en processos de transició energètica a l’àmbit local. Llicenciada en Ciències de la Informació i Diploma en Estudis Avançats en Ciències Polítiques i Sociologia (Universidad Complutense de Madrid).

Ha treballat durant 6 anys com a assessora d’energia per al govern municipal de la ciutat de Cadis. Ha treballat en la creació i coordinació de la Regidoria de Transició Energètica de l’Ajuntament de Cadis i ha estat consellera voluntària a Eléctrica de Cadis (empresa comercialitzadora i distribuïdora). També ha impulsat i dinamitzat la Mesa de Transició Energètica de Cadis i ha dissenyat i supervisat tres plans de xoc contra la pobresa energètica. Ha coordinat l’elaboració de la Cobertura Energètica Anual, un ajut de l’Ajuntament de Cadis per a l’accés a l’energia de les famílies en vulnerabilitat.

Anteriorment, ha treballat com a assistent i responsable de comunicació d’un diputat del Parlament Europeu i ha realitzat dos documentals sobre el model energètic actual i les alternatives en construcció: #Oligopoly2. L’imperi elèctric contra tothom (Premi Eurosolar 2013) i #OligopolyOFF. Comença la revolució energètica ciutadana (2015). A l’àmbit de l’activisme social, participa en diferents xarxes i organitzacions per la democratització de l’energia i la implantació d’una mirada de transició ecosocial ecofeminista.