Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible: Coneix la petjada de mobilitat d’Ecoserveis

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat i des de l’associació Ecoserveis recolzem un any més aquesta iniciativa dedicada a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

La mobilitat sostenible és una de les línies estratègiques d’Ecoserveis. És per això que apliquem mesures d’eficiència i donem prioritat a l’ús del transport públic i als desplaçaments a peu o en bicicleta sempre que sigui possible. Addicionalment, facilitem el teletreball en els casos necessaris i seguim criteris tant de sostenibilitat ambiental com d’optimització de recursos a l’hora de programar reunions presencials o de participar en esdeveniments.

La nostra acció

Durant l’edició de 2018 vam calcular les emissions de CO2 generades a partir del nostre desplaçament entre la feina i les nostres llars. Enguany repetirem aquesta acció i afegirem l’estimació de les emissions generades com a resultat del desenvolupament de la nostra activitat de forma global durant 2018. Presentem així una fotografia de la nostra petjada en mobilitat. L’objectiu és prendre consciència de com ens desplacem, avaluar el nostre impacte ambiental, establir-ne un registre que ens permeti comparar-ne l’evolució anual i dissenyar i aplicar les millores per tal de mantenir el nivell mínim d’emissions necessari per a l’oferta dels nostres serveis.

Tal i com ja ho vam fer en 2018, al llarg d’aquesta setmana farem un càlcul de les emissions de CO2 generades entre les nostres llars i la feina. Amb posterioritat us presentarem una comparativa amb les emissions generades versus les que se n’haurien generat si haguéssim fet servir un cotxe de combustió tradicional. Aquest serà el nostre petit gra de sorra per a contribuir amb l’adopció de pràctiques més eficients a l’hora de desplaçar-nos.

Per tal de realitzar l’estimació farem servir com a eina principal la Calculadora d’Emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, actualitzada en 2019.