Premium Light

Davant la prohibició de la venda de bombetes incandescents, el consumidor final ha vist com una gran gamma de noves bombetes ha sortit al mercat. Per desgràcia, aquest canvi ha vingut acompanyat per una falta d’informació important, i continua havent-hi una gran quantitat de bombetes de baixa qualitat en el mercat que han repercutit negativament en la imatge de la tecnologia LED i CFL. Per tant, els consumidors estan submergits en una marea de confusió intentant reemplaçar bombetes incandescents sense cap tipus de guia ni orientació, obtenint en molts dels casos resultats insatisfactoris.

D’altra banda, els punts de venda han vist com vendre una simple bombeta s’ha anat complicant amb el temps d’una forma exponencial. No per la venda en si, sinó per la quantitat d’informació necessària per conèixer bé les característiques de les noves bombetes. Abans es venien bombetes d’una forma simple ja que el mercat era més homogeni. Ara, de sobte, s’han de tenir en compte moltes característiques (Tª, IRC, Luminància, Eficiència, Potència, Vida útil, etc.) que desorienten a la majoria de venedors. Per la mateixa raó és difícil per a ells discernir bons proveïdors amb bon material dels altres. Això també s’aplica per als dissenyadors d’interiors i arquitectes.

L’objectiu del projecte Premium Light és atacar precisament aquestes mancances, facilitant una transició a solucions d’il·luminació eficient d’alta qualitat per al sector domèstic, alhora que donem suport els nous instruments legals de la Unió Europea.

Les accions principals del projecte són:

Donar suport a la regulació de l’etiquetatge EU i EU-Ecodesign per a les bombetes direccionals i no direccionals, acompanyant amb serveis i mesures d’informació efectives
Motivar els consumidors per comprar i utilitzar il·luminació d’alta qualitat donant-los informació i eines per poder triar fàcilment una selecció de bons productes
Fer fàcilment visibles i identificables els productes d’il·luminació d’alta qualitat en els punts de venda
Incrementar la quantitat de productes d’il·luminació eficient d’alta qualitat en el mercat de distribució
Ajudar a superar les barreres d’acceptació dels LEDS
Donar informació objectiva sobre tecnologies d’il·luminació eficient a través dels mitjans

Per a això anem a atacar els següents grups i actors clau:

Consumidor final
Distribuïdors
Fabricants de lluminàries i bombetes
Dissenyadors d’interiors i de mobles de cuina i bany
Autoritats públiques, associacions sense ànim de lucre, organitzacions de consum, mitjans de comunicació, …

Més informació: http: // www .premiumlight.eu / index.php? page = spain